Risotto met courgette en Italiaanse scamorza
Risotto met courgette en Italiaanse scamorza
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr risotto rijst
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- 1 courgette
- 2 lente-uien
- 50 ml witte wijn
- 1 bouillonblokje + water
- 75 gr Scamorza kaas
- zwarte peper
- olijfolie
Maak kennis met de heerlijke Italiaanse scamorza kaas. Deze kaas smelt heerlijk in de risotto met courgette. Kook je mee?
Italiaanse scamorza in de risotto
Dee scamorza is de smaakmaker van de risotto. Ben je nog niet bekend met dit Italiaanse kaasje? Deze kaas heeft een peervorm en wordt gerookt, wat lekker veel smaak meegeeft. De kaas is stevig en heeft ene bite. Daarnaast is de kaas erg geschikt om te grillen, of om toe te voegen in deze risotto, omdat de kaas heerlijk smelt! De kaas is wellicht wat moeilijker te verkrijgen in de supermarkten, maar is wel vaak beschikbaar in Italiaanse delicatesse zaken. Wij namen het in de koelbox mee na een heerlijke vakantie in Italië. Leer hier meer over scamorza.
Italiaanse risotto recepten
Naast die koelbox met Italiaanse kazen, namen we ook nog echte Arborio rijst voor risotto mee. Dit is ook echt om aan te raden, deze rijst is heerlijk! Deze rijst zorgt namelijk voor de perfecte romige risotto, doordat het zetmeel gehalte perfect in balans is. Heerlijke rijst voor in een aantal van mijn meest favoriete risotto recepten:
- Tomaten risotto met mozzarella
- Risotto met groene asperges, champignons en geitenkaas
- Risotto met venkel en citroen
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de courgette in snijd in plakken. Snijd de lente-ui in ringen.
Stap 2
Verwarm olijfolie in een pan en fruit het uitje en knoflook aan. Voeg daarna de risotto rijst toe. Voeg de witte wijn erbij en roer goed door. Meng het bouillonblokje met minimaal 500 ml water. Blus de rijst af met de bouillon en voeg beetje bij beetje meet bouillon toe tot de rijst zacht is. Het kan zijn dat er dus meer water toevoegt moet worden.
Stap 3
Voeg ongeveer de laatste 5 minuten van de kooktijd de courgette toe en meng er goed doorheen. Breng de risotto op smaak met zwarte peper.
Stap 4
Snijd de scamorza in blokjes en voeg de helft van de kaas toe aan de risotto. Serveer de risotto met de overgebleven kaasblokjes en de lente-uien.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link