Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl oregano
- 150 gr risotto rijst
- 500 ml water
- ½ bouillonblokje
- 1 broccoli
- 150 gr champignons
- 40 gr Parmezaanse kaas of Pecorino Romano
- Olijfolie bakken
Risotto met champignons en broccoli
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes of partjes. Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd deze in kleine blokjes.
Stap 2
Maak de bouillon met het water en het bouillonblokje.
Stap 3
Verhit een pan en verhit een beetje olie. Bak vervolgens de ui tot deze licht glazig wordt. Voeg dan knoflook en de blokjes van de broccoli stronk toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg hierbij de risotto rijst en roerbak 2 minuten. Voeg ongeveer een derde van de bouillon en oregano toe aan de risotto rijst. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen door de rijst.
Stap 4
Kook de broccoli in ruim water beetgaar in ongeveer 3-4 minuten. Giet af.
Stap 5
Bak in de tussentijd de champignons in een beetje olie gaar in ongeveer 5 minuten. Voeg de gare broccoli de laatste minuut toe aan de champignons en roerbak mee.
Stap 6
Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de risotto, zodra de laatste bouillon toegevoegd is.
Stap 7
Serveer de risotto met de champignons en broccoli.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier