Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Rijstnoedel salade met mango en garnalen

Rijstnoedel salade met mango en garnalen

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr dunne rijstnoedels
  • 300 gr garnalen
  • 1 rode paprika
  • 1 mango
  • 1 paksoi
  • 0.5 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 4 el sojasaus
  • 3 el zoete chilisaus
  • peper en zout
  • (sesam) olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze salade is het lekkerste met rijstnoedels of mihoen. De rijstnoedel salade is gevuld met mango, garnalen, paksoi en nog veel meer heerlijke groenten. Een heerlijke gezonde maaltijd salade!

Rijstnoedel salade met mango en garnalen

Mango is essentieel voor deze rijstnoedel salade, omdat het veel frisheid en een lekker zoete toon aan de salade geeft. De mango is vers het lekkerste, maar kan eventueel ook uit de vriezer gehaald worden. Daarnaast zitten heerlijke knapperige groenten in de salade verwerkt zoals komkommer en paprika. De avocado voegt romigheid toe en de paksoi geeft lekker veel smaak. De dressing is lekker smaakvol en kan eventueel nog op smaka gebracht worden met een beetje pittige chilisaus of tabasco. In dit recept is er voor garnalen gekozen, maar deze salade zou ook lekker zijn met gemarineerde stukjes kip. Kies vooral wat jij lekker vindt! 

Zomerse salades

Salades hoeven echt niet saai te zijn, dat bewijst deze salade, maar zo ook vele andere recepten op de salade pagina. Wanneer er gekozen wordt voor een maaltijd salade is het lekker om iets van noedels, rijst, pasta of couscous toe te voegen, zodat het ook echt maaltijd vullend is. De salades worden koud of lauwwarm gegeten worden. Hieronder nog een aantal heerlijke zomerse maaltijdsalades die je écht eens gemaakt moet hebben:

  1. Penne met tonijn, sperziebonen en feta
  2. Salade met nectarine, halloumi en quinoa
  3. Salade met geroosterde radijs en (vega) kip
  4. Griekse panzanella salade met feta
  5. Rijst salade met mango en feta

Bevalt het recept? Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Zo kun je altijd met gemak de recepten terug vinden in jouw eigen account.

Bereiding

Stap 1

Maak een dressing van sojasaus, zoete chilisaus en het sap van de limoen.

Stap 2

Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet vervolgens af met koud water.

Stap 3

Snijd paksoi in stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en roerbak de paksoi ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar in een kommetje om af te koelen.

Stap 4

Snijd in de tussentijd mango in blokjes, komkommer in partjes, paprika in kleine blokjes en avocado in blokjes. Meng deze groenten door elkaar.

Stap 5

Verhit wederom een beetje olie in een pan en bak de garnalen gaar in ongeveer 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Meng in de tussentijd de dressing door de rijstnoedels. Verdeel daarna ook de groenten, inclusief de paksoi over de noedels en meng goed. Serveer als laatste ook de garnalen bij de salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades avocado hoofdgerechten mango komkommer garnalen paprika paksoi diner noedels

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴