Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 200 gr dessert rijst
- 1 l (soja) melk
- 2 el basterd suiker
- 1 el vanille aroma
- Snuf zout
Kersen compote:
- 1 pot kersen 350 gr
- 1 tl flinke maizena
Rijstepap met kersen
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Voeg de sojamelk in een pannetje samen met de basterd suiker. Verwarm op laag vuur. Voeg hierbij ook een snuf zout, vanille aroma en de dessert rijst. Laat dit ongeveer 12-14 minuten op laag vuur koken tot de rijst gaar en zacht is. Mocht je van iets meer bite houden, kook de rijst dan iets korter, ongeveer 12 minuten.
Stap 2
Maak de kersen compote door eerst de kersen van de siroop te scheiden. Vang de siroop op in een pannetje en verwarm op laag vuur. Neem een klein kommetje of glaasje en voeg hierbij een theelepel maizena en een beetje water. Roer goed door en voeg toe aan het pannetje met siroop. Verwarm goed door tot de saus dikker wordt. Voeg dan de kersen toe aan de saus.
Stap 3
Serveer de rijstepap met de kersen compote.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier