Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 180 gr basmati rijst
- 2 kabeljauw haasjes
- 1 paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 750 ml ½ bouillon blokje + water
- 20 gr kappertjes
- 7 gr peterselie
- 1 citroen
- Zwarte peper
Rijst uit de oven met vis
Bereidingstijd: 50 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Snipper de ui en hak de knoflook. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.
Stap 3
Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje en voeg na 2 minuten ook de knoflook erbij. Voeg na nogmaals 2 minuten de blokjes paprika toe. Voeg hier kurkuma, zwarte peper en paprikapoeder doorheen. Bak ongeveer 5 minuten tot de paprika zacht is.
Stap 4
Maak de bouillon met het water en bouillonblokje. Voeg in een ovenschaal de rijst, kappertjes, blokjes tomaat, gebakken ui, knoflook en paprika en bouillon samen. Dek af met aluminiumfolie en bak de rijst in 40 minuten gaar.
Stap 5
Hak de peterselie fijn en snijd de citroen in plakjes. Verhit na ongeveer 30 minuten van de kooktijd van de rijst een beetje boter in een pan. Bak de kabeljauw op middelhoog vuur de kabeljauw haasjes gaar.
Stap 6
Maak de ovenrijst af met peterselie en citroen en serveer met kabeljauw haasjes.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier