Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 180 gr basmati rijst
  • 2 kabeljauw haasjes
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 750 ml ½ bouillon blokje + water
  • 20 gr kappertjes
  • 7 gr peterselie
  • 1 citroen
  • Zwarte peper

Rijst uit de oven met vis

Bereidingstijd: 50 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snipper de ui en hak de knoflook. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje en voeg na 2 minuten ook de knoflook erbij. Voeg na nogmaals 2 minuten de blokjes paprika toe. Voeg hier kurkuma, zwarte peper en paprikapoeder doorheen. Bak ongeveer 5 minuten tot de paprika zacht is.

Stap 4

Maak de bouillon met het water en bouillonblokje. Voeg in een ovenschaal de rijst, kappertjes, blokjes tomaat, gebakken ui, knoflook en paprika en bouillon samen. Dek af met aluminiumfolie en bak de rijst in 40 minuten gaar.

Stap 5

Hak de peterselie fijn en snijd de citroen in plakjes. Verhit na ongeveer 30 minuten van de kooktijd van de rijst een beetje boter in een pan. Bak de kabeljauw op middelhoog vuur de kabeljauw haasjes gaar.

Stap 6

Maak de ovenrijst af met peterselie en citroen en serveer met kabeljauw haasjes.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw