Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Rijst pannenkoek met champignons

Rijst pannenkoek met champignons

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 3 el gekookte rijst
  • 1 kleine witte ui
  • 75 gr champignons
  • 2 stengels paksoi of 2 lente-uien
  • peper en zout
  • Japanse mayonaise
  • gebakken uitjes
  • boter om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze hartige rijst pannenkoek met champignons is een waanzinnige manier om restjes rijst en groenten op te maken. Een lekkere lunch, of de basis voor een lekkere avondmaaltijd.

Rijst pannenkoek met champignons

Het restje zilvervliesrijst dat we nog in de koelkast hadden is op deze manier perfect gebruikt. In deze pannenkoek zit naast rijst ook nog witte ui en champignons, maar wissel zeker af met groenten die je nog in je koelkast hebt. Als topping heb ik voor paksoi gekozen, maar lente-uien zijn ook erg lekker. De rijst pannenkoek wordt afgemaakt met Japanse mayonaise en een beetje krokante uitjes. Een recept dat verrassend goed uitgepakt is. Een lekker lunch gerecht met een Aziatische twist. Dit kun je ook prima als avondmaaltijd maken, maar wellicht wil je dan nog net even wat meer groenten toevoegen, of voor wat grotere eters twee stuks maken. Laat de rijst pannenkoek met champignons je smaken. Ik durf te wedden dat je hem nog een keertje gaat maken, ik ben er inmiddels helemaal gek op!

Ben je op zoek naar meer recepten met een Aziatisch tintje? Kijk dan op de pagina met Aziatische recepten en laat je inspireren voor je volgende maaltijd.

Verschillende soorten rijst

Deze pannenkoek maart je dus met afgekoelde rijst. Erg handig om tijdens je rijstmaaltijd -zoals deze sticky bloemkool met rijst- een beetje extra te maken. Deze pannenkoek kun je eigenlijk met alle rijstsoorten maken: zilvervliesrijst of witte rijst. Het is wel het makkelijkst om dit met een droge rijst te doen, in plaats van een hele plakkerige rijst.

Sla je favoriete recepten op in je account

Heb jij al favoriete recepten die je regelmatig maakt van de website? Maak dan een gratis account aan en geeft hartjes aan de recepten. Op deze manier sla je een recept op en kun je deze makkelijk terugvinden in je account. 

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en snijd de champignons in kleine stukjes. Verhit een beetje boter in een pan en bak dit ongeveer 4 minuten tot de champignons geslonken zijn. 

Stap 2

Kluts in de tussentijd de eieren in een kom los en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte rijst, gebakken champignons en ui hierbij en meng. 

Stap 3

Verhit opnieuw een beetje boter in de pan en voeg hierin de geklutste eieren met rijst en groenten. Zet het vuur op middelhoog vuur en voeg een deksel op de pan zodat het ei kan garen. 

Stap 4

Snijd in de tussentijd kleine stukjes van de paksoi. 

Stap 5

Draai het omelet indien nodig even om, of laat garen met de deksel erop. Haal uit de pan en gebruik de pan om in de tussentijd de paksoi 1 minuut te roerbakken. Verdeel in de tussentijd de Japanse mayonaise over de rijst pannenkoek. Serveer de paksoi eroverdeel en strooi wat gebakken uitjes eroverheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch hoofdgerechten rijst eieren vegetarisch aziatisch paksoi champignons diner

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴