Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 geroosterde boterhammen
- 125 gr kastanje champignons
- 6 cherry tomaten
- 3 gr peterselie
- 1 tenen knoflook
- een scheutje balsamico azijn
- peper en zout
- 2 eieren
- olijfolie
Recept: Toast met paddestoelen en gepocheerd ei
Bereidingstijd: 15 min
Stap 1
Rooster eerst de boterhammen en leg deze alvast klaar op een bordje.
Stap 2
Snijd de champignons, tomaten en knoflook en bak deze aan in een beetje olijfolie. Voeg een scheutje balsamico azijn aan de champignons toe samen met de peper en zout.
Stap 3
Breng een pan met water aan de kook. Wanneer dit bijna kookt, voeg je een scheutje azijn toe. Wanneer het water kookt, breng je dit op lager vuur en maak je een draaikolk. Wanneer de kolk bijna uitgedraaid is, voeg je het ei toe. Dit laat je ongeveer 3 minuten koken, wanneer je de dooier nog vloeibaar wilt hebben.
Stap 4
Maak de paddenstoelen en tomaten af met een beetje peterselie. Leg de champignons en tomaten op de geroosterde boterham en leg het gepocheerde ei er bovenop.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier