Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 1 wortel
- 150 gr rijstnoodles
- ½ komkommer
- 4 lente uien
- 1 mango
- 250 gr garnalen
- half bosje munt
Saus:
- 3 el vissaus
- 2 el azijn
- 1 tl suiker
- chili poeder
- 1 teen knoflook
- 2 el water
- sap van halve limoen
Recept: Thaise noedels met garnalen en mango
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Bereid de rijst noedels volgens de verpakking en spoel af met koud water.
Stap 2
Snijd slierten van de wortel en snijd de komkommer in reepjes. Ook de lente uien snijd je in de lengte een paar keer doormidden. Snijd blokjes van de mango.
Stap 3
Meng de ingrediënten van de saus in een pannetje. Het teentje knoflook kun je halveren en erbij voegen. Zet dit pannetje op het vuur en laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen. Zet dan het vuur uit.
Stap 4
Roerbak de wortel en lente ui ongeveer 3 minuten, voeg dan de garnalen toe en na weer 2 minuten de rijst noedels. Verwijder de knoflook en voeg de saus aan je roerbak toe en laat dit ongeveer 3 minuten pruttelen.
Stap 5
Hak de munt in reepjes.
Stap 6
Zet het vuur uit en voeg dan de komkommer, munt en mango toe aan het gerecht. Klaar om op te dienen!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier