Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 600 gr -700 lams schouder (ontbeend en schoon gemaakt)
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • 0.5 tl chili poeder
  • 1 el donkere basterd suiker
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 gr witte kool, gesneden
  • 150 peen julienne
  • 1 grote rode ui
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 5 gr gehakte bieslook.
  • 1 el azijn
  • peper en zout
  • maizena

Recept: Pulled Lam met koolsalade

Bereidingstijd: 30 + 13 uur min

Stap 1

Verwarm het water op 80 graden.

Stap 2

Voeg het zout, peper, paprikapoeder, chili poeder, suiker, knoflook en zonnebloemolie in een ziplock zak samen met het lamsvlees. Leg het zakje met vlees in het water en druk alle lucht eruit, door het zakje tot aan de rand onder water te duwen. Druk dan het zakje dicht. Laat het vlees nu 13 uur garen in het waterbad van 80 graden.

Stap 3

Dek de pan af met aluminiumfolie, zodat het water niet verdampt.

Stap 4

Als het vlees nog 1 uur moet garen kunt je de koolsalade bereiden. Voeg de gesneden witte kool en peen julienne samen. Snipper de rode ui. Meng in een apart kommetje de Griekse yoghurt met mosterd, azijn, peper en zout. Meng nu de witte kool, peen, rode ui, bieslook en de dressing samen.

Stap 5

Wanneer het vlees klaar is, na 13 uur, vang dan alle sappen op in een pannetje. Breng dit aan de kook. Meng in een klein kopje wat maizena met water en voeg dit bij de vleessappen om een saus te maken.

Stap 6

Snijd de broodjes open, verdeel de koolsalade er over en beleg het broodje met een beetje pulled lam.

Stap 7

Gebruik je geen sous vide? Dan raad ik aan om andere bronnen voor de exacte bereiding. In een slow cooker kun je dezelfde bereidingswijze aanhouden.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw