Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 4 el granaatapp pitjes
- 5 gr verse platte peterselie
- 2 lente uien
- 4 el hummus
- olie om in te bakken
- peper en zout
Naan brood:
- 225 el gr zfrijzend bakme + extra voor het werkblad
- 200 gr (soja)yoghurt
- 1 el olie
- 1 tl gedroogde oregano
- een snuf zout
Recept: Naan brood met gegrilde aubergine
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met een beetje zout en laat de aubergine ongeveer 10 minuten zweten. Dep vervolgens af. Verhit een laag olie in de pan en bak de aubergines gaar en breng op smaak met peper en zout.
Stap 2
Meng in een kom de ingrediënten voor het naan brood. Kneed eerst 1 bal van het deeg en verdeel dit vervolgens in 4 kleine ballen. Rol deze vervolgens uit tot 4 naan broden.
Stap 3
Bak het naan brood in een koekenpan, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant of tot het brood gaar is. Het is niet nodig om olie toe te voegen, dit zit al in het deeg.
Stap 4
Snijd de lente uien in ringen.
Stap 5
Verdeel over elk naanbrood een eetlepel hummus, ¼ van de gebakken aubergine en ¼ van de granaatappel pitjes. Maak af met peterselie en lente ui. Druppel eventueel nog een beetje olijfolie er overheen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier