Sluiten
Ingredienten
4 personen
Lamsspiezen
- 250 gr lamsgehakt
- 250 gr rundergehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 3 el paneermeel
- 5 gr bladpeterselie
- 2 tl ras el hanout
- peper en zout
- 4 saté prikkers
Yoghurt saus
- 300 ml yoghurt
- 3 stengels bleekselderij
- 3 gr bladpeterselie
- 3 takjes munt
Groenten
- 3 rode paprika
- 4 (Turkse) groene punt paprika's
Recept: Lamsspiezen met Yoghurtsaus
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Verwijder de draden van de bleekselderij met een dunschiller en snijd de bleekselderij klein. Hak ook de munt en peterselie fijn. Meng de kruiden en bleekselderij met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Snijd de rode paprika in repen.
Stap 4
Grill de lamsspiesen in de grillpan aan beide kanten. Plaats ze in een ovenschaal en gaar de spiesen nog 15 minuten in de oven. Grill in deze tijd ook de paprika's.
Stap 5
Serveer de lamsspiezen met yoghurtsaus en gegrilde paprika's.
Stap 6
Leg de satéprikkers in water. Dit voorkomt dat de prikker zwart kleuren tijdens het grillen.
Stap 7
Rasp de knoflook en ui. Meng vervolgens de ingrediënten van het gehakt. Maak de spiezen door een klein beetje gehakt in de hand te nemen en om de satéprikker heen te vormen. Leg even in de koelkast, zodat het gehakt lekker stevig is.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier