Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 2 eetlepels zwarte thee
- 2 plakjes verse gember
- een aantal stukjes kaneel
- 1 ster anijs
- 3 kardemom peulen
- 2 kleine laurierblaadjes of 1 grote
- 3 kruidnagels
- 2 glazen water
- 2 glazen melk
- suiker
Recept: Indiase Masala Chai Thee
Bereidingstijd: 10 min
Stap 1
Kneus de kardamom en kruidnagels in de vijzel.
Stap 2
Breng 2 grote glazen water aan de kook samen met de zwarte thee.
Stap 3
Als dit kookt, voeg je alle specerijen toe en laat je dit 5 minuten doorkoken. Het zal er zoals onderstaand uitzien:
Stap 4
Voeg vervolgens de melk toe en laat het nog eventjes doorkoken op zacht vuur. Hmm, vergeet je niet te ruiken? Heerlijk!
Stap 5
Nu komtie, voeg 4 theelepels suiker toe aan de chai. Serieus, dit is nog weinig, want in India maken ze de chai echt heel erg zoet. Let wel op, voeg de suiker gewoon naar je eigen smaak toe.
Stap 6
Je Masala Chai Tea is klaar! Gebruik een klein zeefje wanneer je je glas thee inschenkt, zodat je geen specerijen en thee in je glas krijgt. Genieten maar!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier