Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen
  • 150 gr cherry tomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 350 gr raapstelen
  • 1 el citroen
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • peper en zout
  • 2 el gehakte walnoten
  • een klontje boter

Raapstelen stamppot met geitenkaas

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen in gezouten water gaar in ongeveer 15 minuten.

Stap 3

Voeg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en voeg een beetje olie er overheen.

Stap 4

Hak de walnoten grof. Was de raapstelen en snijd eventueel in kleinere stukjes.

Stap 5

Giet, de aardappelen af zodra deze gekookt zijn. Voeg een klontje boter en de geitenkaas toe en prak tot puree.

Stap 6

Voeg het sap van de citroen toe aan de aardappelpuree en roer vervolgens de rauwe raapstelen er doorheen. Breng verder op smaak met peper en zout.

Stap 7

Serveer de raapstelen stamppot met gepofte cherrytomaatjes en gehakte walnoten.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw