Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 750 gr aardappelen
- 150 gr cherry tomaatjes
- 1 el olijfolie
- 350 gr raapstelen
- 1 el citroen
- 75 gr zachte geitenkaas
- peper en zout
- 2 el gehakte walnoten
- een klontje boter
Raapstelen stamppot met geitenkaas
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen in gezouten water gaar in ongeveer 15 minuten.
Stap 3
Voeg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en voeg een beetje olie er overheen.
Stap 4
Hak de walnoten grof. Was de raapstelen en snijd eventueel in kleinere stukjes.
Stap 5
Giet, de aardappelen af zodra deze gekookt zijn. Voeg een klontje boter en de geitenkaas toe en prak tot puree.
Stap 6
Voeg het sap van de citroen toe aan de aardappelpuree en roer vervolgens de rauwe raapstelen er doorheen. Breng verder op smaak met peper en zout.
Stap 7
Serveer de raapstelen stamppot met gepofte cherrytomaatjes en gehakte walnoten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier