Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

1 personen


Ingrediënten

  • 75 tot 100 gram quinoa
  • drie handjes vol spinazie
  • 10 cherrytomaten
  • 100 -125 gr pakje haloumi
  • olijfolie

De dressing:

  • 2 lente-uitjes
  • munt naar smaak
  • chili vlokken naar smaak
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Quinoa salade met haloumi en spinazie

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm je over op 200 graden.

Stap 2

Snij de cherrytomaten door de helft, leg ze in een overschaal en bestrooi ze met peper en zout. Als laatste druppel je er een beetje olijfolie overheen. Deze tomaten mogen 20 minuten in de oven.

Stap 3

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit zal ongeveer 5-8 minuten zijn.

Stap 4

Snij de spinazie in flinterdunne reepjes en voeg deze samen met de quinoa wanneer deze gekookt en afgekoeld is. Dit mengsel bewaar je in een kom.

Stap 5

Hak de munt fijn en snij de lente-uitjes en zongedroogde tomaten.

Stap 6

Verwarm je (grill) pan, snij je haloumi in plakjes en grill deze met een drupje olijfolie aan beide kanten goudbruin. Gebruik geen zout, de haloumi heeft een zoutige smaak.

Stap 7

Meng het sap van de citroen, 2 eetlepels olijfolie, chili vlokken, peper, munt, lente-uitjes en zongedroogde tomaatjes en verdeel het over je quinoa-spinazie mengsel. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Stap 8

Serveer het geheel met de gegrilde haloumi en cherrytomaten uit de oven. Smakelijk!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw