Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 200 gr cherrytomaat
- 150 gr quinoa
- 200 gr feta
- 2 el bloem
- 1 ei
- 6 blaadjes sla
- 5 gr munt
- 5 gr peterselie
- ½ komkommer
- 2 el olijfolie
- 1 el azijn
- peper en zout
- 1 citroen
- olie om in te bakken
Quinoa salade met gebakken feta (saganaki)
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking. Dit is ongeveer 8-10 minuten. Spoel vervolgens af met koud water.
Stap 2
Halveer de cherrytomaat, hak de peterselie en munt fijn en snijd de komkommer in plakjes.
Stap 3
Maak de dressing van olijfolie, azijn en peper en zout. Meng dit door de quinoa.
Stap 4
Kluts een ei in een kom en verdeel bloem over een bord. Dip de feta eerst door het bloem, dan ei en vervolgens nog eens het bloem voor een dubbele krokante laag. Bak vervolgens ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot het goudbruin is aan beide kanten.
Stap 5
Meng cherrytomaat, komkommer, peterselie en munt door de quinoa.
Stap 6
Serveer de gebakken feta met een beetje citroensap en de quinoa salade.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier