Sluiten
Ingredienten
12 personen
Ingrediënten
- 1 zakje vanillesuiker á 8 gram
- 150 gr gekookte quinoa
- 3 rijpe bananen
- 100 gr havermout
- 1 zakje bakpoeder á 5 gram
- 150 gr blauwe bessen
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- 2 el lijnzaad
Benodigdheden:
- Ovenschaal
- Bakpapier
Quinoa ontbijtcake met blauwe bessen
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Kook de quinoa in 10 minuten gaar en spoel vervolgens goed af.
Stap 3
Voeg de lijnzaad in een kommetje en voeg hier 2 el water bij. Dit wordt ook wel een 'flax egg' genoemd en dient als vervanging van een ei.
Stap 4
Prak in de tussentijd de bananen en voeg hierbij het bakpoeder en de vanillesuiker. Meng vervolgens de havermout, quinoa en het lijnzaad bij het bananenmengsel. Meng goed door.
Stap 5
Maak het bakpapier een beetje nat en bekleed de ovenschaal hiermee. Voeg vervolgens het mengsel in de ovenschaal en verdeel over de bovenkant de blauwe bessen. Druk de blauwe bessen een beetje erin. Strooi over de bovenkant het kokosbloesem suiker. Bak vervolgens af in ongeveer 30 minuten en klaar is je quinoa ontbijt met havermout.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier