Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 groene paprika
- 2 tomaten
- 3 el olie
- chili vlokken
- 1 tl gedroogde oregano
- 150 gr quinoa
- 0.5 tl komijnpoeder
- 0.5 tl knoflookpoeder
- een snuf zout
- 1 vis filets (ik gebruik makreel)
Sausje:
- 1 baby avocado
- 2 el (knoflook)olie
- ½ citroen
- chili vlokken
- 1 el gehakte koriander, bieslook of petersie
- zout
Quinoa met gegrilde groenten en vis
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Snijd de courgette in plakken, de groene paprika in stukjes of reepjes en snijd de tomaten ook in grove stukken. Meng olie met chili en oregano en schenk dit over de groenten. Verdeel de groenten over een bakplaat en rooster de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.
Stap 3
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet vervolgens af en spoel met koud water.
Stap 4
Rooster de quinoa in de pan ongeveer 10 minuten in een eetlepel olie tot de quinoa een beetje krokant is. Breng op smaak met komijnpoeder, knoflookpoeder en een snuf zout.
Stap 5
Maak het sausje door de avocado te prakken. Voeg hierbij een beetje (knoflook)olie, citroensap, chili en gehakte kruiden naar keuze. Breng verder op smaak met zout.
Stap 6
Bak de vis gaar in een beetje boter. Het verschilt per vissoort hoe lang dit duurt. De makreel heeft ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten nodig.
Stap 7
Serveer de quinoa met gegrilde groenten, vis en het avocado sausje.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier