Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 1 moot zalm (ongeveer 60 gram)
- 250 gr spinazie
- 100 gr feta
- 5 eieren
- 1 el -2 paneerme of -2 beschuiten
- 200 ml room (ik gebruik haver room)
- 1 volle tl gedroogde tijm
- 1 tl knoflookpoeder
- peper en zout
- boter om in te vetten
- Benodigdheden
- quiche vorm
Quiche met zalm, spinazie en feta
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Blancheer de spinazie of roerbak in een beetje boter. Voeg de spinazie dan in een vergiet en druk al het vocht eruit.
Stap 3
Breek de eieren in een kom en voeg hierbij de room, knoflookpoeder en tijm. Breng op smaak met peper en zout en klop alles goed met een garde.
Stap 4
Snijd de zalm in blokjes. Vet de quiche vorm in met boter en rol de bladerdeeg over de schaal uit. Prik gaatjes in de bodem met een vorm en verdeel een beetje paneermeel hier overheen.
Stap 5
Verdeel het ei & room mengsel over de quiche vorm met bladerdeeg. Verdeel de blokjes zalm hierin, de spinazie en brokkel de feta kaas er overheen.
Stap 6
Bak de quiche af in ongeveer 35-40 minuten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier