Quiche met champignons en courgette
Quiche met champignons en courgette
Bereidingstijd: 20 min.
oventijd 35 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 5 plakken hartig taartdeeg
- 1 courgette
- 200 gr champignons
- 4 eieren
- 125 ml kookroom
- 40 gr Parmezaanse kaas
- peper en zout
- vloeibare boter
- 2 el paneermeel
Keukenhulpjes
- Springvorm van 18 - 20 cm
Deze hartige quiche met champignons en courgette is een fantastische manier om verse groenten te combineren met een romige, smaakvolle vulling, verpakt in een knapperige korst. De Parmezaanse kaas is een heerlijke smaakmaker!
Quiche met champignons en courgette
Deze heerlijke quiche is voor ongeveer 3-4 personen geschikt. De quiche is erg lekker wanneer deze met een simpele salade met vinaigrette geserveerd wordt. Door de grootte van de salade af te stemmen op het aantal eters kun je bepalen voor hoeveel personen deze quiche geschikt is. Of je deze quiche nu als brunch recept maakt, lunch of avondmaaltijd, deze quiche is altijd een succes. Daarnaast is deze quiche makkelijk aan te passen op persoonlijke voorkeuren. Het recept is nu vegetarisch, maar er kunnen ook spekjes of ham toegevoegd worden. Ook kan de quiche zowel warm als koud gegeten worden.
Quiche recepten
Ben je gek op quiche recepten Dan heb ik hier nog een aantal extra lekkere varianten die je zeker een keertje moet proberen!
- Quiche caprese met cherrytomaat en mozzarella
- Courgette quiche met geitenkaas
- Quiche met zalm, spinazie en feta
- Pompoen quiche met spinazie
Bevalt het recept? Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Zo kun je altijd met gemak de recepten terug vinden in jouw eigen account.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 175 graden. Laat het hartig taart deeg ontdooien.
Stap 2
Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes. Bak de champignons in een beetje boter tot deze zacht en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en verwijder uit de pan. Verhit wederom een beetje boter in de pan en bak de courgette ene paar minuten aan. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan. Laat beide groenten uitlekken.
Stap 3
Neem een kom en voeg hierin eieren, kookroom, peper en zout. Klop goed door. Rasp de Parmezaanse kaas en meng door het ei mengsel.
Stap 4
Vet de quiche vorm in met boter en bekleed met het hartig taart deeg. Voeg een beetje paneermeel toe om te voorkomen dat de bodem nat blijft. Giet het eimengsel in de quiche vorm en verdeel vervolgens de champignons en courgette in het eimengsel. Bak de quiche nu af in ongeveer 35 minuten.
Stap 5
De quiche is klaar als deze volledig gaar is. Serveer eventueel met een simpele salade.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link