Pompoen paprika soep
Pompoen paprika soep
Bereidingstijd: 30 min.
Calorieën: 250
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 kg pompoen
- 400 gr geroosterde paprika's uit pot
- 2 witte ui
- 4 tenen knoflook
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el tijm
- 1 bouillonblokje
- chilipoeder naar smaak
- 1 liter water
- 100 gr geitenkaas of feta kaas
- zwarte peper
- olijfolie
Romige pompoen paprika soep met geroosterde paprika, kruiden en zachte geitenkaas. Makkelijk recept voor een verwarmende maaltijd in de winter of herfst.
Pompoen paprika soep
De pompoen paprika soep is een heerlijke, romige combinatie van zoete pompoen en paprika. Doordat er gegrilde paprika's gebruikt worden, die door het grillen extra intens en licht rokerig proeven, geeft dit wat extra's aan de soep. Deze natuurlijke zoetheid wordt in balans gebracht met de kruidige tonen van gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en een vleugje chilipoeder voor wat pit. De zwarte peper geeft net dat beetje scherpte, terwijl de zachte geitenkaas of feta voor een romige, frisse tegenhanger zorgt. Zo ontstaat een perfect uitgebalanceerde soep met diepe smaken. Een echte perfecte herfst of winter soep!
Soorten pompoen voor deze soep
Voor deze pompoen paprika soep gebruik ik het liefst oranje pompoen of flespompoen (butternut), omdat beide soorten een heerlijke zoete smaak hebben die perfect samengaat met de geroosterde paprika. De oranje pompoen heeft een zachte, romige structuur en een volle smaak. De flespompoen is wat nootachtiger en makkelijk te schillen. Beide soorten zorgen voor een mooie, diepe oranje kleur en een fluweelzachte soep die perfect past bij de kruidige specerijen in dit recept.
Pompoen seizoensgroente
Pompoen is een echte seizoensgroente die in de herfst en winter op z’n best is en in allerlei gerechten tot zijn recht komt. Dankzij de zachte structuur is pompoen ideaal voor romige soepen, maar ook heerlijk in curry’s, stoofschotels en ovengerechten. Bovendien is pompoen niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam en veelzijdig in gebruik. Ben jij ook fan van deze oranje topper? Neem dan zeker een kijkje bij mijn andere favoriete pompoenrecepten op Jaimy’s Kitchen, zoals:
Bereiding
Stap 1
Schil de pompoen en snijd in stukken. Snipper de ui en hak de knoflook.
Stap 2
Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en voeg hier de ui aan toe. Voeg na een paar minuten, als de ui glazig ziet ook de knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg de blokjes pompoen toe. Bak nog 3 minuten mee.
Stap 3
Voeg komijn-, gerookt paprikapoeder en tijm toe. Bak 1 minuut mee en voeg vervolgens het water en bouillonblokje toe. Kook ongeveer 10-15 minuten tot de pompoen gaar is.
Stap 4
Snijd de gegrilde paprika's in stukken, maar bewaar 2 paprika's. Snijd deze ene paprika in ringen en bewaar voor de garnering.
Stap 5
Voeg de laatste 5 minuten de stukjes gegrilde paprika en de kookroom toe aan de soep. Als alle groenten gaar zijn (na ongeveer 15 minuten kooktijd), blend of pureer de soep dan glad met een keukenmachine of staafmixer.
Stap 6
Serveer de soep met wat reepjes overgebleven gegrilde paprika, geitenkaas of feta en wat verse zwarte peper.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)
Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!
Deel dit recept
Social media
Kopieer link