Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

3 personen


Ingrediënten

  • 200 gr   pompoen
  • 100 gr volkoren bloem
  • 150 ml melk (havermelk)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el ahornsiroop
  • 1.5 tl speculaas- en koekkruiden
  • 60 gr rozijnen (blanke)
  • 1 ei
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 banaan
  • Een snuf zout
  • boter om in te bakken

Pompoen pannenkoekjes

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Begin met het schillen van de pompoen en snijd in stukjes. Kook de pompoen blokjes gaar en snap tot een puree. Meng de speculaas- & koekkruiden door de pompoen puree heen.

Stap 2

Zeef het volkoren bloem en het bakpoeder en voeg bij elkaar in een kom. Breek het ei erbij, een snuf zout, ahornsiroop en de pompoen puree. Meng goed door. Voeg dan de melk bij het mengsel. Het zal nu iets dunner worden. Meng goed door.

Stap 3

Verhit een beetje olie in de pan en bak in een grote koekenpan 3 pannenkoekjes tegelijk. Herhaal tot alle pannenkoekjes klaar zijn. Snijd dan vervolgens de banaan in plakjes.

Stap 4

Serveer de pannenkoekjes met plakjes banaan, pompoen pitjes en eventueel honing of stroop.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw