Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 200 gr pompoen
- 100 gr volkoren bloem
- 150 ml melk (havermelk)
- 1 zakje bakpoeder
- 1 el ahornsiroop
- 1.5 tl speculaas- en koekkruiden
- 60 gr rozijnen (blanke)
- 1 ei
- 1 el pompoenpitten
- 1 banaan
- Een snuf zout
- boter om in te bakken
Pompoen pannenkoekjes
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Begin met het schillen van de pompoen en snijd in stukjes. Kook de pompoen blokjes gaar en snap tot een puree. Meng de speculaas- & koekkruiden door de pompoen puree heen.
Stap 2
Zeef het volkoren bloem en het bakpoeder en voeg bij elkaar in een kom. Breek het ei erbij, een snuf zout, ahornsiroop en de pompoen puree. Meng goed door. Voeg dan de melk bij het mengsel. Het zal nu iets dunner worden. Meng goed door.
Stap 3
Verhit een beetje olie in de pan en bak in een grote koekenpan 3 pannenkoekjes tegelijk. Herhaal tot alle pannenkoekjes klaar zijn. Snijd dan vervolgens de banaan in plakjes.
Stap 4
Serveer de pannenkoekjes met plakjes banaan, pompoen pitjes en eventueel honing of stroop.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier