Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

8 personen


Ingrediënten

  • 120 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 gr kokosolie
  • 50 ml melk (havermelk)
  • 225 gr pompoen puree
  • 2 tl speculaas- & koekkruiden
  • een snuf zout
  • 2 el ahorn siroop
  • 1 el pompoen pitjes
  • 50 gr blande rozijnen

Benodigdheden:

  • muffin vorm

Pompoen muffins

Bereidingstijd: 60 min

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Meng de pompoen puree met speculaas- en koek kruiden, een snuf zout en ahornsiroop. Smelt in de tussentijd de kokosolie in de magnetron of in een pannetje.

Stap 3

Zeef de bloem en het bakpoeder. Meng vervolgens met de pompoen puree, kokosolie en melk tot een gladde massa. Meng ook de rozijnen hier doorheen.

Stap 4

Verdeel dit over de muffin vorm in 8 vormpjes voor kleine muffins en in 6 vormpjes voor iets grotere muffins. Verdeel de pompoen pitten hier overheen. Zorg dat er geen rozijnen aan de bovenkant vrij liggen, deze verbranden snel. Bak de muffins gaat in ongeveer 30 minuten. Prik met een prikker in de muffins om te zien of deze gaar zijn. Komt de prikker er helemaal schoon uit? Dan zijn de muffins helemaal gaar.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw