Sluiten
Ingredienten
8 personen
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 150 gram Medjoul dadels
- 200 gram dadels
- 2 volle handjes walnoten
- kokosrasp naar smaak
- 10 digestieve koekjes
- 2 tl koek- en speculaas kruiden
- 1 el cacaopoeder
Benodigdheden:
- Bakpapier
Pompoen en speculaas kruiden repen
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Begin met het maken van de bodem. Meng de dadels met de walnoten in de keukenmachine, Voeg ook een ½ theelepel kaneel aan de boden toe. Als je het lekker vind, kun je ook een beetje cacaopoeder toevoegen.
Stap 2
Waneer het goed gemengd is neem je een ovenschaal, bekleed deze met bakpapier en voeg de bodem toe. Duw het dadel mengsel in de vorm en laat deze goed uitharden. Dit kan in de koelkast, maar ook in de vriezer.
Stap 3
Kook in de tussentijd de pompoen en maak je er een puree van. Laat goed afkoelen.
Stap 4
De pompoen puree mag op smaak gebracht worden nadat deze goed afgekoeld is. Hier gebruik je de amandelpasta voor samen speculaas kruiden. Proef voor de exacte hoeveelheid.
Stap 5
Wanneer de bodem goed gehard is, mag de pompoen puree er overheen verdeeld worden. Voeg je de kokosrasp en verkruimelde digestieve koekjes er over heen.
Stap 6
Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier