Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 250 gr sushi rijst
- 200 gr verse zalm aan stuk, zonder huid
- 100 gr -125 zeewier salade
- 75 gr peen julienne
- 100 gr edamame
- 100 gr mango blokjes
- 2 el sesamzaadjes
- 2 vellen zeewier
- 100 gr rode kool
- 60 ml azijn
- 100 ml water
- 2 tl suiker
- 1 tl zout
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el limoensap
- optioneel: sojasaus en wasabi
Poké bowl met gemarineerde zalm
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en voeg op het einde 2 el azijn, 1 tl suiker en 0,5 tl zout toe. Roer door en laat even stomen met de deksel erop.
Stap 2
Maak de zoet-zure rode kool door de rode kool eerst in reepjes te snijden en dan met het overige azijn, zout en suiker te mengen. Leng dit aan met ongeveer 100 ml water of tot de rode kool onder water staat. Laat dit staan tot de rest klaar is of maak het een dag van te voren.
Stap 3
Snijd de zalm in mooie blokjes en meng met 1 el sesamzaadjes, sojasaus, sesamolie en limoensap. Laat dit minimaal 10 minuten staan.
Stap 4
Begin in de tussentijd met het opmaken van de bowls. In het midden de rijst, daar omheen de mango blokjes, edamame boontjes, wortel julienne, zeewier salade en als laatste de gemarineerde zalm en rode kool.
Stap 5
Knip wat nori in reepjes en serveer dit bovenop.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier