Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 250 gr garnaal
- ½ komkommer
- 75 gr radijs
- 150 gr mais
- 2 lente uien
- 250 gr sushirijst
- Chilivlokken
- olie om in te bakken
- peper en zout
Radijs:
- 50 ml azijn
- 50 ml water
- 1 tl suiker
- Snuf zout
Rijst:
- 4 el azijn rijst
- 2 tl suiker
- 1 tl zout
Dressing:
- 1 el sojasaus
- 2 el pickle van de radijs
- Chili vlokken
- 1 tl honing
- 1 tl olijfolie
Poké bowl met garnalen
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Meng in een kommetje azijn, suiker en zout en voeg dit toe aan het einde van de kooktijd van de rijst.
Stap 2
Maak de zoet-zure radijsjes door in een kommetje azijn, water, suiker en zout te mengen. Snijd radijsjes in plakjes en voeg bij de marinade. Heb je weinig tijd? Verwarm dan de marinade en giet over de radijs. Snijd de lijsten uit de komkommer en vervolgens in blokjes. Spoel de mais en snijd lente-ui in ringen.
Stap 3
Verhit een beetje olie in een pan en bak vervolgens de garnalen gaar. Breng op smaak met zout, chili vlokken en peper.
Stap 4
Maak als laatste de dressing door alles te mengen. Voeg de chili vlokken toe naar smaak.
Stap 5
Verdeel eerst de sushi rijst in een kom, verdeel vervolgens mais, komkommer, zoet-zure radijs, lente ui en garnalen over de rijst. Maak af met de dressing.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier