Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 1 rol met pizzadeeg
- 3 el crème fraîche
- 1 rode ui
- 2 stronkjes witlof
- 100 gr brie
- 45 gr walnoten
- zwarte peper
- zout
- olie om in te bakken
Benodigdheden:
- Oven
- Bakpapier
Plaattaart met witlof en brie
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden of volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 2
Schil de rode ui en snijd in halve ringen. Trek de blaadjes een voor een van de stronkjes witlof en verwijder de harten van de stronkjes. Deze zijn vaak bitter. Snijd de brie in plakken.
Stap 3
Verhit een beetje olie in een pannetje en roerbak de blaadjes witlof tot deze een beetje zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Neem een bakplaat en leg hierop het bakpapier. Rol het pizzadeeg uit en besmeer met crème fraîche. Verdeel zwarte peper over de crème fraîche. Verdeel hier de blaadjes witlof overheen. Verdeel ook de rode ui en plakjes brie erover. Bak de plaattaart af in ongeveer 20-25 minuten of volg de aanwijzingen van het pizzadeeg.
Stap 5
Hak de walnoten grof en bak deze de laatste 5 minuten mee met de plaattaart.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier