Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 1 rol met pizzadeeg
  • 3 el crème fraîche
  • 1 rode ui
  • 2 stronkjes witlof
  • 100 gr brie
  • 45 gr walnoten
  • zwarte peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakpapier

Plaattaart met witlof en brie

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden of volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 2

Schil de rode ui en snijd in halve ringen. Trek de blaadjes een voor een van de stronkjes witlof en verwijder de harten van de stronkjes. Deze zijn vaak bitter. Snijd de brie in plakken.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pannetje en roerbak de blaadjes witlof tot deze een beetje zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Neem een bakplaat en leg hierop het bakpapier. Rol het pizzadeeg uit en besmeer met crème fraîche. Verdeel zwarte peper over de crème fraîche. Verdeel hier de blaadjes witlof overheen. Verdeel ook de rode ui en plakjes brie erover. Bak de plaattaart af in ongeveer 20-25 minuten of volg de aanwijzingen van het pizzadeeg.

Stap 5

Hak de walnoten grof en bak deze de laatste 5 minuten mee met de plaattaart.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw