Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 2 rollen bladerdeeg
- 400 gr zoete aardappel
- 20 gr tuinkers
- Raapstelen crème
- 100 gr doperwten
- 200 gr raapstelen
- 150 gr ricotta
- peper en zout
- ½ citroen
- 1 teen knoflook
- Zoet-zure radijs
- 75 gr radijs
- 100 ml azijn
- 100 ml water
- 1 tl suiker
- Zout
Plaattaart met raapstelen ricotta
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Maak de zoet-zure radijsjes. Snijd plakjes van de radijs. Maak de marinade door azijn, water, suiker en zout te mengen. Voeg bij de plakjes radijs en laat marineren tot het recept klaar is.
Stap 3
Breng water aan de kook en kook de doperwten 4 minuten. Voeg de laatste minuut de raapstelen toe en blancheer mee. Giet af en voeg in een keukenmachine. Voeg hierbij ricotta, een teentje knoflook en breng op smaak met citroen, peper en zout.
Stap 4
Snijd zoete aardappel in hele dunne plakjes.
Stap 5
Verdeel een rol bladerdeeg over een bakplaat op bakpapier. Prik een paar gaatjes in het deeg en vouw de randjes dubbel. Smeer de helft van de raapstelen crème over het bladerdeeg. Leg dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel over de crème. Bak af in ongeveer 20 minuten.
Stap 6
Maak af met de zoet-zure radijsjes en tuinkers.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier