Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 400 gr zoete aardappel
  • 20 gr tuinkers
  • Raapstelen crème
  • 100 gr doperwten
  • 200 gr raapstelen
  • 150 gr ricotta
  • peper en zout
  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • Zoet-zure radijs
  • 75 gr radijs
  • 100 ml azijn
  • 100 ml water
  • 1 tl suiker
  • Zout

Plaattaart met raapstelen ricotta

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Maak de zoet-zure radijsjes. Snijd plakjes van de radijs. Maak de marinade door azijn, water, suiker en zout te mengen. Voeg bij de plakjes radijs en laat marineren tot het recept klaar is.

Stap 3

Breng water aan de kook en kook de doperwten 4 minuten. Voeg de laatste minuut de raapstelen toe en blancheer mee. Giet af en voeg in een keukenmachine. Voeg hierbij ricotta, een teentje knoflook en breng op smaak met citroen, peper en zout.

Stap 4

Snijd zoete aardappel in hele dunne plakjes.

Stap 5

Verdeel een rol bladerdeeg over een bakplaat op bakpapier. Prik een paar gaatjes in het deeg en vouw de randjes dubbel. Smeer de helft van de raapstelen crème over het bladerdeeg. Leg dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel over de crème. Bak af in ongeveer 20 minuten.

Stap 6

Maak af met de zoet-zure radijsjes en tuinkers.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw