Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer of 1 rol vers bladerdeeg
  • 7 asperges (ongeveer 350 gr)
  • 2 gekookte eieren
  • 100 gr gerookte zalm
  • 125 gr crème fraîche
  • 7 gr dille
  • 7 gr peterselie
  • peper en zout

Plaattaart met asperges en gerookte zalm

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de asperges en kook vervolgens ongeveer 7 minuten. De asperges hoeven niet volledig gaar te zijn. Haal daarna uit het water. Snijd de asperges in stukjes, dit eet makkelijker.

Stap 3

Rol het bladerdeeg uit of plak de zes vierkantjes aan elkaar. Prik met een vork een aantal gaatjes in het bladerdeeg.

Stap 4

Hak de kruiden fijn en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kruiden crème fraîche over het bladerdeeg. Leg hier de asperges op.

Stap 5

Bak vervolgens af in de oven in ongeveer 20 minuten. Houd de oven goed in de de gaten.

Stap 6

Pel de gekookte eieren en snijd in plakjes of partjes. Snijd ook de gerookte zalm in reepjes.

Stap 7

Haal de plaattaart uit de oven en verdeel het ei en gerookte zalm over de plaattaart met asperges.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw