Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 1 el rechthoekig v pizzadeeg (vers)
  • 100 ml tomaten passata
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • 6 champignons
  • 75 gr gekookte ham
  • 1 kleine witte ui
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el olijfolie

Pizza calzone met ham en champignons

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Voeg de passata in een pannetje en breng op smaak met oregano, peper en zout. Verwarm op laag vuur.

Stap 2

Halveer het vel pizzadeeg in twee delen. Leg dit op de bakplaat met bakpapier.

Stap 3

Snijd plakjes van de champignons. Snijd ringen van de ui. Scheur de mozzarella in stukken. Snijd reepjes van de gekookte ham.

Stap 4

Verdeel de tomatensaus over de helft van elk pizzadeeg deel. Houd 1 eetlepel van de saus apart. Verdeel deze eetlepel saus met 1 eetlepel olijfolie.

Stap 5

Verdeel ook de plakjes champignons, stukjes mozzarella, witte ui en gekookte ham eroverheen.

Stap 6

Vouw het pizzadeeg dicht en vouw de zijkantjes goed naar binnen. Verdeel het mengsel van tomatensaus en olijfolie over de bovenkant van de calzone. Bak af in ongeveer 25 minuten.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw