Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 1 el rechthoekig v pizzadeeg (vers)
- 100 ml tomaten passata
- 1 tl oregano
- peper en zout
- 6 champignons
- 75 gr gekookte ham
- 1 kleine witte ui
- 1 bol mozzarella
- 1 el olijfolie
Pizza calzone met ham en champignons
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Voeg de passata in een pannetje en breng op smaak met oregano, peper en zout. Verwarm op laag vuur.
Stap 2
Halveer het vel pizzadeeg in twee delen. Leg dit op de bakplaat met bakpapier.
Stap 3
Snijd plakjes van de champignons. Snijd ringen van de ui. Scheur de mozzarella in stukken. Snijd reepjes van de gekookte ham.
Stap 4
Verdeel de tomatensaus over de helft van elk pizzadeeg deel. Houd 1 eetlepel van de saus apart. Verdeel deze eetlepel saus met 1 eetlepel olijfolie.
Stap 5
Verdeel ook de plakjes champignons, stukjes mozzarella, witte ui en gekookte ham eroverheen.
Stap 6
Vouw het pizzadeeg dicht en vouw de zijkantjes goed naar binnen. Verdeel het mengsel van tomatensaus en olijfolie over de bovenkant van de calzone. Bak af in ongeveer 25 minuten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier