Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 6 pitabroodjes
- 1 kleine broccoli
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 el olie
- 1 blik kikkererwten á 300 gr
- 1 rode punt paprika
- 0.5 tl zout
Saus:
- 100 gr crème fraîche
- 1 teen knoflook
- 5 gr peterselie
- 1 citroen
- peper en zout
Pitabroodjes met broccoli en kikkererwten
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 220 graden.
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de buitenste laag van de stam van de broccoli af en snijd in stukjes. Was de kikkererwten af en verdeel over de helft van de bakplaat. Verdeel over de andere helft van de bakplaat de broccoli roosjes. Meng olie met gerookt paprikapoeder en flinke snuf zout. Rooster beetgaar in ongeveer 20 minuten.
Stap 3
Snijd de rode punt paprika in kleine blokjes.
Stap 4
Maar de saus door de crème fraîche in een kommetje met peper, zout en citroensap te mengen. Rasp het teentje knoflook en voeg erbij. Hak peterselie en meng door de saus.
Stap 5
Voeg de pitabroodjes de laatste 5 minuten in de oven erbij en bak af. Eventueel kun je de pitabroodjes ook in een broodrooster bakken.
Stap 6
Vul de pitabroodjes met de groenten, kikkererwten en saus óf neem een pitabroodjes en besmeer deze eerst met de saus om vervolgens de broccoli, kikkererwten, blokjes rauwe paprika als topping erop te leggen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier