Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 6 pitabroodjes
  • 1 kleine broccoli
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el olie
  • 1 blik kikkererwten á 300 gr
  • 1 rode punt paprika
  • 0.5 tl zout

Saus:

  • 100 gr crème fraîche
  • 1 teen knoflook
  • 5 gr peterselie
  • 1 citroen
  • peper en zout

Pitabroodjes met broccoli en kikkererwten

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 220 graden.

Stap 2

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de buitenste laag van de stam van de broccoli af en snijd in stukjes. Was de kikkererwten af en verdeel over de helft van de bakplaat. Verdeel over de andere helft van de bakplaat de broccoli roosjes. Meng olie met gerookt paprikapoeder en flinke snuf zout. Rooster beetgaar in ongeveer 20 minuten.

Stap 3

Snijd de rode punt paprika in kleine blokjes.

Stap 4

Maar de saus door de crème fraîche in een kommetje met peper, zout en citroensap te mengen. Rasp het teentje knoflook en voeg erbij. Hak peterselie en meng door de saus.

Stap 5

Voeg de pitabroodjes de laatste 5 minuten in de oven erbij en bak af. Eventueel kun je de pitabroodjes ook in een broodrooster bakken.

Stap 6

Vul de pitabroodjes met de groenten, kikkererwten en saus óf neem een pitabroodjes en besmeer deze eerst met de saus om vervolgens de broccoli, kikkererwten, blokjes rauwe paprika als topping erop te leggen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw