Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 175 gr vegetarische shoarma
- 2 paprika's
- 2 tomaten
- een handje spinazie of sla
- 3 (volkoren) pita broodjes
- peper en zout
- olie om in te bakken
Tzatziki:
- ¼ komkommer
- 1 teentje knoflook
- 4 el (soja) yoghurt
- 1 tl citroensap
- peper en zout
Pita met vegetarische shoarma en zelfgemaakte tzatziki
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden en bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 2
Snijd de paprika in reepjes en snijd de tomaat in plakjes.
Stap 3
Rasp de komkommer en knijp zoveel mogelijk water uit de komkommer. Rasp ook de knoflook en voeg dit samen. Voeg hierbij ook de yoghurt en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Zet de saus aan de kant.
Stap 4
Verhit een beetje olie in een pannetje en bak hierin de paprika reepjes. Breng op smaak met peper en zout. Voeg na 4 minuten ook de shoarma toe en bak goudbruin in ongeveer 7 minuten.
Stap 5
Snijd de pitabroodjes open en voeg eerst een beetje spinazie of sla in het pitabroodje, vervolgens een beetje shoarma en paprika. Voeg daarbij een paar plakjes tomaat en de zelfgemaakte tzatziki saus.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier