Pistache tiramisu

Pistache tiramisu
Bereidingstijd: 30 min.
Opstijven in koelkast 4 uur min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 35 gr suiker
- 200 ml espresso
- 200 gr savoiardi of lange vingers
- 30 gr pistachenootjes
- 200 ml slagroom
- 80 gr pistache pasta
- 250 gr mascarpone
- 1 tl vanille aroma
Benodigdheden:
- schaal
- handmixer of KitchenAid
- hakmolen
Dit recept voor pistache tiramisu is ongelooflijk smaakvol en nootachtig. In dit recept wordt pistache pasta én nootjes gebruikt waardoor het echt ongelooflijk smaakvol is. Een heerlijke twist op de klassieke tiramisu!
Tiramisu recepten
Tiramisu is zonder twijfel één van de meest geliefde desserts ter wereld. Dit Italiaanse dessert is een echte klassieker en een geliefd nagerecht. Tiramisu betekent letterlijk "trek mij omhoog" of "maak me blij" in het Italiaans. Dit dessert is bedoeld om je op te vrolijken, dankzij de combinatie van romige mascarpone en een vleugje cafeïne uit de espresso. Klinkt goed toch?! Maar heb je ooit de pistachevariant geprobeerd? De romige, nootachtige smaak van pistache geeft dit Italiaanse dessert een luxe twist.
Op Jaimy's Kitchen verschenen al vele soorten tiramisu, waaronder ook meerdere soorten kidsproof en zwangerproof tiramisu:
- Tiramisu: kidsproof en zwangerproof
- Tiramisu met frambozen en witte chocolade
- Tiramisu met rabarber
- Tiramisu met rood fruit
Tip: gebruik savoiardi koekjes, Italiaanse lange vingers voor je tiramisu, dit zijn de originele kiekjes. Kun je die niet vinden? Dan zijn de lange vingers zoals wij die kennen ook lekker!
Serveer de pistache tiramisu in een grote schaal of maak individuele porties in mooie glazen voor een extra feestelijke presentatie.
Wat heb je nodig voor pistache tiramisu?
Er zijn twee ingredienten die onmisbaar zijn. Dat zijn verse pistache noten en pistache pasta! Voor deze pistache pasta raad ik aan om een pasta te gebruiken die minimaal 40% pistachenoten bevat. Op deze manier komt de pistache smaak goed naar voren. Zelf bestelde ik pistache pasta op Amazon.nl. Ook Dille & Kamille, de Notenshop, Pit&Pit en baktotaal hebben verschillende pistache pasta's.
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.


Bereiding
Stap 1
Zet 200 ml espresso en laat goed afkoelen.
Stap 2
Gebruik een handmixer of KitchenAid mixer. Klop eerst de slagroom met suiker stijf. Voeg in een kom en zet even aan de kant.
Stap 3
Maak de mengkom schoon en klop vervolgens de mascarpone, pistachepasta en het vanille extract los. Schep de pistache mascarpone voorzichtig door de slagroom en zet even apart. Het beste is om dit in de koelkast te doen.
Stap 4
Neem de savoiardi en wentel deze één voor één door de afgekoelde koffie heen. Gebruik slechts de helft om de onderkant van een schaal te vullen. Verdeel daarover de helft van de pistacheroom. Herhaal dit met de overige savoiardi, die ook door de overgebleven espresso worden gewenteld. Schep vervolgens de overige pistacheroom over de savoiardi. Hak de pistachenootjes heel fijn, eventueel met een hakmolen, tot bijna een kruim. Verdeel dit over de tiramisu heen.
Stap 5
Laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. De tiramisu kan ook goed een dag van tevoren gemaakt worden.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link