Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 375 gr tofu naturel
  • 200 gr peultjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el maizena
  • een flinke snuf (witte) peper
  • 125 gr Basmati rijst
  • 3 el olie
  • 3 groene kardemom peulen
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • een flinke snuf zout
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 60 gr witte champignons
  • 250 ml water

Pilav met peultjes en krokante tofu

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Verwarm de oven op 220 graden.

Stap 2

Laat de tofu goed uitlekken. Wikkel in een beetje keukenpapier en zet iets zwaars op de tofu, zodat al het water er goed uit gedrukt wordt.

Stap 3

Was de Basmati rijst tot het water helder is en laat even in schoon water staan. Snijd de ui in halve ringen en snijd plakjes van de knoflook. Snijd ook plakjes van de champignons.

Stap 4

Verhit olie in de pan en bak eerst de specerijen aan (kardemom, kaneel, kruidnagel en laurier) voor 1 minuut. Voeg de witte ui toe en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens ook de champignons en knoflook toe. Bak 5 minuten en voeg vervolgens de Basmati rijst ook toe. Bak 1-2 minuten mee en voeg het water toe. Kook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Na 5 minuten zal het meeste water verdampt zijn. Zet het vuur zeer laag, voeg zout toe en laat met de deksel op de pan nog 12 minuten garen. Let goed op dat de rijst niet aankoekt.

Stap 5

Snijd de tofu in reepjes of blokjes. Verdeel 1 eetlepel sojasaus over de tofu en een flinke snuf witte peper. Verdeel goed en strooi de maizena erover. Verdeel op een bakplaat met bakpapier en bak krokant in ongeveer 10-12 minuten.

Stap 6

Snijd de uiteinden van de peultjes en verwijder de draden. Roerbak de peultjes beetgaar in de pan met een beetje olie. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Stap 7

Verwijder de kruidnagels, kardemom peulen, het kaneelstokje en laurierblaadjes uit de pilav. Serveer de pilav met peultjes en krokante tofu.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw