Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 150 gr penne
- 1 blikje tonijn 60 gr
- 400 ml tomaten blokjes (uit blik)
- 1 aubergine
- 1 kleine rode ui
- 1 teen knoflook
- 50 gr geraspte kaas
- 1 tl oregano
- 1 tl tomatenpuree
- 5 gr basilicum
- peper en zout
- olie om in te bakken
Penne ovenschotel met aubergine en tonijn
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking in ongeveer 10 minuten gaar.
Stap 2
Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes.
Stap 3
Verhit een beetje olie en fruit het uitje aan. Zodra het uitje glazig ziet, voeg dan de knoflook toe. Bak 2 minuten mee en voeg de blokjes aubergine toe. Bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de aubergine zacht is.
Stap 4
Voeg de tomatenpuree de laatste minuut mee en voeg daarna de blokjes tomaat toe. Voeg hierbij ook oregano, het tonijn uit blik en peper en zout naar smaak toe. Laat nogmaals 5 minuten pruttelen.
Stap 5
Voeg de pasta en saus samen en voeg in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas er overheen en zet in de oven voor ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten is.
Stap 6
Maak de penne ovenschotel af door de basilicum er overheen te verdelen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier