Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 150 gr penne
  • 1   blikje tonijn 60 gr
  • 400 ml tomaten blokjes (uit blik)
  • 1 aubergine
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook 
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tomatenpuree
  • 5 gr basilicum
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Penne ovenschotel met aubergine en tonijn

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 2

Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes.

Stap 3

Verhit een beetje olie en fruit het uitje aan. Zodra het uitje glazig ziet, voeg dan de knoflook toe. Bak 2 minuten mee en voeg de blokjes aubergine toe. Bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de aubergine zacht is. 

Stap 4

Voeg de tomatenpuree de laatste minuut mee en voeg daarna de blokjes tomaat toe. Voeg hierbij ook oregano, het tonijn uit blik en peper en zout naar smaak toe. Laat nogmaals 5 minuten pruttelen.

Stap 5

Voeg de pasta en saus samen en voeg in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas er overheen en zet in de oven voor ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten is.

Stap 6

Maak de penne ovenschotel af door de basilicum er overheen te verdelen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw