Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pastinaaksoep met paddenstoelen en broodkruimels

Pastinaaksoep met paddenstoelen en broodkruimels

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 400 gr pastinaak
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tot 2 bouillonblokjes
  • 1100 ml water
  • 0.5 bruin stokbrood
  • 5 gr salie
  • 30 gr walnoten
  • 200 gr paddenstoelen
  • zwarte peper

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wanneer het buiten kouder is, kan ik elke dag wel soep eten. Liefst als lunch trouwens, zo lekker. Of wat dacht je als Kerst recept?! Dit recept vind ik met name heel lekker door het smaakvolle broodkruim met onder andere salie en natuurlijk door de paddenstoelen. 

Pastinaak of peterseliewortel

Deze soep wilde ik eigenlijk met peterseliewortel maken, maar die was gewoon op! Stiekem vind ik die combi nog lekkerder, dus ik zou zeggen probeer dat ook eens uit! Pastinaak heeft een beetje een zoetje, dat is erg lekker met het aardse van de paddenstoelen.

Broodkruim voor een vullende maaltijdsoep

Deze soep kun je echt wel bestempelen als maaltijdsoep, want door het broodkruim vult het extra. Er mag dan ook zeker een flinke schep van het broodkruim bij hoor, lekker! De keuze van paddenstoelen, laat ik geheel aan jou, want eigenlijk is het allemaal lekker. Je kunt natuurlijk ook een paddenstoelenmix nemen, dan heb je een beetje variatie. Deze soep is niet alleen als maaltijd of lunch lekker, maar ook heerlijk als voorgerecht! Zo is dit recept onwijs lekker als voorgerecht tijdens het Kerst diner. Voeg dan iets minder van het broodkruim toe, zodat de soep iets minder vullend is.

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de salie en knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukjes. Fruit de ui aan in een scheutje olie in een soeppan en voeg na 2 minuten de knoflook en pastinaak toe. Bak ongeveer 5 minuten of tot de pastinaak wat zachter is.

Stap 2

Los de bouillonblokjes op het heet water en voeg bij de pastinaak. Kook dit nog ongeveer 5-10 minuten door.

Stap 3

Maak in de tussentijd het broodkruim door het brood, de walnoten en salie fijn te hakken met een mes of in de keukenmachine. Bak dit vervolgens een beetje krokant in een pannetje in een beetje olijfolie.

Stap 4

Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes en bak deze ook gaar.

Stap 5

Blend de soep of gebruik de staafmixer voor een gladde soep. Voeg de paddenstoelen toe en serveer met zwarte peper en het broodkruim.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch hoofdgerechten bijgerechten voorgerechten soep kerst vegan pastinaak maaltijdsoep peterseliewortel broodkruim

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴