Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 250 gr (glutenvrije) spaghetti
- 250 gr gemengde paddestoelen
- 100 gr cherrytomaatjes (voorkeur aan tak)
- 1 witte ui
- 100 gr pijnboompitten
- 20 gr bladpeterselie
- 3 tenen knoflook
- 0.5 sap van citroen
- 3 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Pasta met zelfgemaakte peterselie pesto
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden en rooster de cherrytomaatjes ongeveer 10 tot 15 minuten.
Stap 2
Kook de pasta in 8 minuten gaar.
Stap 3
Voeg de peterselie, 1 teen knoflook, het sap van een halve citroen, de pijnboompitten en hazelnoten, olijfolie en peper en zout in een keukenmachine of blender. Blend dit tot een grove pesto.
Stap 4
Snipper het uitje, hak de knoflook en snijd de paddestoelen in de gewenste grootte. Bak nu eerst het uitje en als deze glazig is voeg je de knoflook en paddestoelen toe. Bak dit ongeveer 5 minuten.
Stap 5
Voeg nu de pasta, paddestoelen en pesto samen en serveer de cherrytomaatjes bij de pasta.
Stap 6
TIP: Gebruik ook eens hazelnoten in de pesto. Gebruik dan 50 gr pijnboompitten en 50 gr hazelnoten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier