Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met zalm, spinazie en roomsaus

Pasta met zalm, spinazie en roomsaus

Ingrediënten

  • 250 gr tagliatelle
  • 300 gr zalm
  • 100 gr spinazie
  • 150 gr Honingtomaten
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 200 ml kookroom
  • 15 gr verse basilicum
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wie kent deze klassieke combinatie niet? Pasta met zalm, spinazie en roomsaus! Daarbij heerlijke tomaatjes en Parmezaanse kaas. Samen een heerlijk makkelijk en snel recept

Pasta met zalm, spinazie en roomsaus

Wie kent deze combinatie (hands up!)? Nou, als je deze nog niet kent, dan moet je deze snel maken. Staat hier toch echt wel vaak op tafel. Want naast dat het voor ons als volwassenen erg lekker is, is het een kidsproof recept. De saus is onzichtbaar (vinden kids vaak fijn haha), het is makkelijk om de elementen los te serveren (vinden kids ook vaak fijn) en het zijn toegankelijke, zachte smaken. Eventueel mogelijk om een beetje aan te passen. Ik zou bijna zeggen dat het budgetproof is, omdat de zalm in blokjes erbij geserveerd wordt, een moot van 250 gr zalm voor 2 personen is ook voldoende. Het is dus echt niet nodig om twee flinke moten per persoon te serveren. Dit recept was perfect voor 2 volwassenen en een kleuter! Maak eventueel een beetje meer pasta and you're good!

Andere kidsproof pasta recepten:

Kids houden vaak van pasta, dus als extra nog een aantal andere geliefde pasta recepten:

  1. Pasta met primavera saus
  2. Pasta met romige bloemkool saus
  3. Vegetarische pasta carbonara

Sla je favoriete recepten op in je account

Heb jij al favoriete recepten die je regelmatig maakt van de website? Maak dan een gratis account aan en geeft hartjes aan de recepten. Op deze manier sla je een recept op en kun je deze makkelijk terugvinden in je account. 

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Halveer de Honingtomaten. Snijd blokjes van de zalm (zonder huid of verwijder de huid).

Stap 2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking al dente (of wacht even indien de kooktijd kort is).

Stap 3

Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook gedurende 3 minuten aan. Voeg dan Honingtomaten en kookroom toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Zet op middelhoog vuur en voeg dan de blokjes zalm toe. Dek af en laat langzaam garen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de spinazie toe en dek nogmaals af. Dit duurt ongeveer 2 minuten, eventueel met een keer omscheppen tussendoor. De spinazie is dan geslonken en de zalm gaar. 

Stap 5

Giet pasta af en voeg samen. Scheur de basilicum in kleine stukjes en meng ook er doorheen. Serveer de pasta met het sap van de citroen en Parmezaanse kaas naar smaak.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie cherrytomaten tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten pasta zalm makkelijk & snel parmezaanse kaas kids

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴