Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 250 gr spaghetti
- 400 ml gepelde tomaten
- 1 blikje tonijn
- 75 gr erwtjes
- 3 bleekselderij
- 4 ansjovis filets
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 el kappertjes
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 50 ml kookroom
- peper en zout
Pasta met tonijn tomatensaus
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en smelt de ansjovis hier in. Voeg daarna het uitje en de knoflook toe.Schil de bleekselderij, je wilt dat de draden verwijderd zijn. Snij vervolgens in kleine stukjes.
Stap 2
Wanneer de ui glazig is, voeg je de bleekselderij toe, laat 2 minuutjes bakken en voeg de tomatenpuree toe. Verhit deze, zodat de zure smaak milder wordt. Voeg nu de blokjes tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.
Stap 3
Voeg de tonijn, de erwtjes en de kappertjes toe aan je tomatensaus. Laat dit nu op zacht vuur pruttelen tot de pasta gaar is. Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je de helft van de saus toe aan de pasta. Roer dit nog even goed door op laag vuur zodat de pasta de smaken van de saus goed opneemt, voeg ook de kookroom toe.
Stap 4
Serveer de pasta met een lekkere schepe saus boven op en maak het af met vers geraspte Parmezaanse Kaas.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier