Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 180 gr fusili
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 400 gr blokjes tomaat (uit blik)
  • 150 gr ricotta
  • 20 gr pijnboompitten
  • takjes Een paar basilicum
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Pasta met ricotta tomatensaus

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Stap 2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking, of in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg de knoflook toe wanneer het uitje glazig eruit ziet, dit is na ongeveer 3-5 minuten. Voeg na nogmaals 2 minuten de blokjes paprika toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.

Stap 4

Voeg vervolgens de blokjes tomaat, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en laat ongeveer 5-10 minuten sudderen.

Stap 5

Rooster de pijnboom pitjes in de tussentijd en scheur de basilicum blaadjes.

Stap 6

Meng als laatste de ricotta door de tomatensaus en meng de pasta er doorheen. Serveer de pasta met tomaten en ricotta saus en maak af met pijnboom pitjes en basilicum.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw