Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 180 gr fusili
- 1 paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 400 gr blokjes tomaat (uit blik)
- 150 gr ricotta
- 20 gr pijnboompitten
- takjes Een paar basilicum
- olie om in te bakken
- peper en zout
Pasta met ricotta tomatensaus
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Stap 2
Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking, of in ongeveer 10 minuten gaar.
Stap 3
Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg de knoflook toe wanneer het uitje glazig eruit ziet, dit is na ongeveer 3-5 minuten. Voeg na nogmaals 2 minuten de blokjes paprika toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.
Stap 4
Voeg vervolgens de blokjes tomaat, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en laat ongeveer 5-10 minuten sudderen.
Stap 5
Rooster de pijnboom pitjes in de tussentijd en scheur de basilicum blaadjes.
Stap 6
Meng als laatste de ricotta door de tomatensaus en meng de pasta er doorheen. Serveer de pasta met tomaten en ricotta saus en maak af met pijnboom pitjes en basilicum.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier