Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 400 gr pasta
- ½ broccoli
- 100 gr diepvrieserwten
- ½ courgette
- 2 lente uien
- 4 ansjovis
- 2 tenen knoflook
- 1 tl tijm
- Parmezaanse kaas
- 1 el bloem
- een scheut melk
- olie om in te bakken
- Let op, wil je dit gerecht vegetarisch maken, laat de ansjovis dan weg en breng op smaak met zout.
Pasta met primavera saus
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Snij alle groenten in stukjes. De grootte maakt niet veel uit, het hoeft ook niet netjes, want de saus wordt straks gepureerd.
Stap 2
Neem een pan met wat olijfolie en smelt de ansjovis hierin. Hak de knoflook en voeg deze samen met de lente uien toe in de pan.
Stap 3
Wanneer dit gefruit is, voeg je de andere groenten toe en bak je dit kort aan.
Stap 4
Zet ondertussen een pan met ruim gezouten water op het vuur en kook je pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 5
Wanneer de groenten een beetje aangebakken zijn, voeg je hier een scheut melk aan toe. Maak ook op smaak met de tijm. Om het geheel tot een saus te binden voeg je wat bloem toe. Zet nu de deksel op de pan en gaar de groenten.
Stap 6
Wanneer de saus ingedikt is en de groenten gaar, mag je dit tot een saus pureren in de blender of met de staafmixer. Let op, is de saus te dik, voeg wat melk toe, is de saus te dun, voeg wat bloem toe. Let wel op dat je de bloem laat garen, rauwe bloem is niet lekker! Ik meng ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas aan de saus toe.
Stap 7
Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je het samen met de saus. Serveer met wat geschaafde Parmezaanse kaas erover.
Stap 8
Heerlijk met de Venkel salade (klik). Smakelijk!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier