Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 300 gr pompoen
  • 50 ml melk (soort naar keuze)
  • 2 sjalotten of 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr tomatenblokjes (vers of blikje)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 gr boerenkool
  • 175 gr (vega) gehakt
  • 200 ml ongeveer water
  • peper
  • 1 el ongeveer theep zout

Pasta met pompoen, boerenkool en tomaten

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten op 200 graden in de oven, of bak blokjes pompoen ongeveer 15 minuten in boter of olie in de pan.

Stap 2

Kook de spaghetti volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

Stap 3

Snipper de ui of sjalotten en hak de knoflook en fruit deze aan.

Stap 4

Voeg de pompoen, tomatenblokjes, melk, gebakken sjalotten of uien, knoflook en Italiaanse kruiden in de blender of in de keukenmachine. Maak de saus dunner met het water tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Voeg de saus dan bij de spaghetti en meng goed.

Stap 5

Roerbak het (vega) gehakt in een beetje boter of olie en voeg de boerenkool hier aan toe. Roerbak tot deze geslonken is. Meng door de pasta met saus.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw