Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 500 gr volkorenpasta
- 350 gr kip gehakt
- 5 gr verse peterselie, gehakt
- 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 200 ml room
- 100 gr mascarpone
- 2 el citroensap
- 1 ei
- 4 el -5 paneerme
- 80 gr kappertjes
- 1 witte ui
- 5 gr -10 verse dragon (gedroogd mag natuurlijk ook)
- 3 tenen knoflook, geraspt
- Olijfolie en boter om in te bakken
Pasta met kip gehaktballetjes en dragonsaus
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Meng het kip gehakt met de helft van de Parmezaanse kaas, alle geraspte knoflook en gehakte peterselie. Meng hier ook het paneermeel en het ei doorheen. Breng op smaak met peper. Draai van het gehakt nu kleine gehaktballetjes.
Stap 2
Zet in de tussentijd een pan met gezouten water op voor de pasta en wanneer het water kookt, kook je de pasta volgens de aanwijzigingen van de verpakking.
Stap 3
Neem de gehaktballetjes en braad deze goed aan in een klont boter. Zet het vuur laag nadat ze bruin zijn aan de buitenkant en bak nog even 5 minuten door. Haal ze daarna uit de pan op en leg ze een bord.
Stap 4
Snipper het uitje en fruit dit aan, voeg daarna de room en mascarpone er aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kip gehaktballetjes toe aan de saus en laat dit nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur. Hak in deze tijd de dragon fijn en voeg dit samen met citroensap en kappertjes toe aan de saus.
Stap 5
Dien de balletjes op met de dragonsaus en kip gehaktballetjes. Serveer met een frisse salade.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier