Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met courgette, champignons en Parmezaanse kaas

Pasta met courgette, champignons en Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr champignons
  • 1 courgette
  • 200 gr cherrytomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 200 gr pasta naar keuze, penne
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Ben je op zoek naar een snel, eenvoudig en gezond pasta recept? Deze pasta met courgette, champignons en Parmezaanse kaas combineert verse groenten met de rijke smaak van Parmezaanse kaas en vormt zo een voedzame maaltijd die binnen 20 minuten op tafel staat. 

Pasta met courgette, champignons en Parmezaanse kaas

De combinatie van courgette, champignons en cherrytomaten zorgt voor een heerlijke balans van smaken, terwijl de Parmezaanse kaas een hartige twist geeft. Dit vegetarische gerecht is eenvoudig aan te passen, waardoor je het naar eigen smaak kunt perfectioneren. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je toch iets smaakvols en voedzaams wilt eten. Meer inspiratie? Kijk eens tussen onze andere pasta recepten

Variatietips:

Dit is een heerlijk basisrecept, die je met een aantal verschillende tips om kunt toveren tot een nét iets anders recept. Probeer het recept ook eens on de onderstaande manieren.

  • Voeg een handje verse basilicum toe.
  • Voor extra pit kun je wat chilivlokken toevoegen.
  • Maak het gerecht nóg rijker door er wat geroosterde pijnboompitten over te strooien.

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Snijd de courgette in dunne halve maantjes en de champignons in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Hak de knoflook fijn.

Stap 2

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een klein beetje van het kookwater voor later.

Stap 3

Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de knoflook kort aan en voeg daarna de champignons toe. Bak deze tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens de courgette en cherrytomaten toe en bak ongeveer 4 minuten. Het is lekker als de courgette nog een beetje een bite heeft. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Meng de gekookte pasta door de gebakken groenten in de pan. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater toe om het gerecht smeuïger te maken. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en meng goed door.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

cherrytomaten tomaat hoofdgerechten courgette pasta vegetarisch champignons diner parmezaanse kaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴