Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 2 paprika's (rood)
- 2 tomaten
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- 1.5 tl paprika poeder
- ½ bouillonblokje
- 500 ml water
- zwarte peper
- 100 ml (haver)room
- olie
Paprikasoep met tomaat
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Snipper het uitje en hak de teentjes knoflook.
Stap 2
Snijd de twee rode paprika's in stukken en verwijder de zaadlijsten. Snijd ook de tomaten in stukken.
Stap 3
Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje ongeveer 5 minuten aan op laag vuur. Voeg daarna ook de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg dan ook de blokjes paprika toe aan de pan. Bak dit wederom ongeveer 5 minuten mee, tot de paprika een beetje zachter geworden is. Voeg dan het paprika poeder erbij en bak nog even mee.
Stap 4
Voeg de blokjes tomaat toe, schep alles goed om en giet het water en het bouillon blokje erbij. Kook dit alles ongeveer 10 minuten goed door.
Stap 5
Breng de soep verder op smaak met zwarte peper en eventueel een beetje zout. Pureer de soep, tot je een gladde soep hebt. Voeg dan ook de (haver)room er aan toe en meng goed door.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier