Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Paprika-Feta Spread

Paprika-Feta Spread

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 3 rode paprika's (uit pot)
  • 150 gr feta kaas
  • 0.5 citroen
  • zwarte peper
  • 1 tenen knoflook
  • 60 gr walnoten
  • 5 takjes basilicum

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een heerlijke spread van feta kaas en geroosterde paprika, heerlijk voor bij de borrel of op brood.

Zelf lekkere paprika dip maken

Deze heerlijke paprika & feta spread is erg lekker op de borrelplank, als broodbeleg of als een soort pesto-spread door de pasta heen. De spread kan op twee verschillende manieren gemaakt wordt:

  1. Zelf paprika's roosteren: rooster puntpaprika's in de oven. Dit kun je makkelijk zelf doen, volg de stappen in de blog 'Hoe rooster je paprika's'.
  2. Kant-en-klare paprika's uit pot: me makkelijke en snelle variant, waar ook een heerlijke spread mee te maken is.

De combinatie van zoete paprika's, hartige feta en walnoten maakt dit een smaakvolle spread een succes.

Lekkere dips en spreads

Dips en spreads zijn onmisbaar bij elke borrel, lunch of snackmoment. Ze zijn niet alleen heerlijk om te dippen met vers brood, crackers of groenten, maar ook perfect om een gerecht extra smaak te geven. Denk aan een romige hummus, een frisse tzatziki of een heerlijke labneh. Ontdek hoe je met eenvoudige ingrediënten smaakvolle dips maakt die elke tafel laten stralen! Veel van deze spreads zijn te vinden op de onderstaande pagina:

Alle hapjes & dips

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Prik gaatjes in de paprika's en giet er wat olijfolie overheen. Rooster de paprika's ongeveer een uur in de oven op 220 graden (afhankelijk van je oven). Laat de paprika's goed afkoelen als deze geroosterd zijn. De stap kun je overslaan als je geroosterde paprika's uit een pot gebruikt.

Stap 2

Snijd de paprika's kleinen voeg alle ingrediënten in een keukenmachine of pureer fijn met een staafmixer. Houd een klein beetje kruiden en feta over voor de topping. Breng op smaak met zwarte peper.

Stap 3

Serveer de paprika dip met een beetje gehakte kruiden en verkruimelde feta.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch knoflook feta paprika vegetarisch basilicum hazelnoten walnoten dip cashewnoten hapjes & snacks oud & nieuw

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴