Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 250 gr paella rijst
- 150 gr sperziebonen
- 150 gr cherrytomaatjes
- 1 paprika
- 1 citroen
- 5 gr peterselie
- 600 ml water
- 1 bouillonblokje
- 5 draadjes saffraan
- 150 gr witte vis
- 200 gr garnalen
- 125 gr chorizo
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 150 gr doperwten
Paella met chorizo, garnalen en vis
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Snijd de chorizo in kleine stukjes, snipper de ui en hak de knoflook. Fruit aan in een beetje olie.
Stap 2
Snijd in de tussentijd de paprika's in kleine stukjes. Deze mogen er dan meteen bij! Haal de groenten uit de pan als deze gaar zijn en bewaar op een bordje. Laat de olie van de chorizo in de pan en bak hier 2 minuten de paellarijst terwijl je goed blijft roeren. Voeg het water met bouillonnlokje erbij. Voeg hier ook de saffraan aan toe. De kunst van paella is eigenlijk dat je niet roert in de pan. Proef tussendoor de rijst, deze moet niet té zacht worden, de korrel moet heel blijven.
Stap 3
Bak de vis en garnalen in een ander pannetje. Kook de sperziebonen 5 minuten in een ander pannetje.
Stap 4
Halveer de cherrytomaatjes, hak de peterselie en snijd plakjes van de citroen. Voeg de doperwten toe samen bijhet chorizo mengsel zodra de rijst gaar is. Meng goed. Meng als laatste de cherrytomaatjes en sperziebonen er doorheen.
Stap 5
Serveer de paella door de vis en garnalen bovenop de rijst te leggen. Voeg dan ook de peterselie en schijfjes citroen toe!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier