Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 4 -5 ragout bakjes
  • 350 gr paddenstoelen mix
  • 60 gr bloem
  • 50 gr boter + een beetje extra
  • 500 ml water
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje groente of paddenstoel
  • 1 tl tijm
  • zwarte peper

Paddenstoelen ragout

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Snijd de paddenstoelen in kleinere plakjes, snipper de sjalotten en hak de knoflook. Fruit als eerste de sjalotten aan in een beetje boter. Voeg na 3 minuten de paddenstoelen en knoflook erbij en bak deze tot ze gaar en zijn. Verwijder dit uit de pan en bewaar in een kommetje.

Stap 2

Verwarm de oven op 200 graden en bak de ragout bakjes in 10 minuten (of volgens de aanwijzingen van de verpakking).

Stap 3

Kook het water met een bouillonblokje en de tijm. Verhit 50 gr boter in een pannetje tot deze gesmolten is. Voeg vervolgens het bloem toe aan de boter en meng goed. Bak nu ongeveer 4-5 minuten tot de bloem gaar is. Blijf erg goed roeren. Voeg vervolgens een derde van de bouillon toe en meng goed door tot een gladde massa. Voeg vervolgens een volgend deel van het bouillon door en meng wederom door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg ook het laatste deel van de bouillon door en meng tot een gladde ragout. Breng op smaak met peper.

Stap 4

Voeg als laatste de paddenstoelen met ui en knoflook toe aan de ragout.

Stap 5

Serveer de ragout in de ragout bakjes.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw