Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 800 gr zoete aardappel
- 500 gr zuurkool
- 4 preien
- 1 tl tijm
- 3 teentjes knoflook
- 500 ml amandelmelk
- 60 gr Parmezaanse kaas
- peper en zout
Benodigdheden:
- ovenschaal
Ovenschotel met zuurkool en zoete aardappel
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Snijd de preien in ringen en was de prei heel goed met water, zodat het eventuele zand verwijderd wordt. Verhit een beetje olie in een pan en bak op laag vuur de prei gaar.
Stap 3
Snijd de knoflook fijn en voeg na 3 minuten ook de knoflook en de gedroogde tijm ook toe aan de prei. Laat nog ongeveer 7 minuten door sudderen.
Stap 4
Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes.
Stap 5
Rasp de Parmezaanse kaas. Verwarm de amandelmelk in een pannetje en voeg ¼ van de Parmezaanse kaas toe aan de amandelmelk en voeg peper en zout toe. Meng goed door, eventueel met een garde.
Stap 6
Voeg de zuurkool toe aan de bodem van de ovenschaal en voeg vervolgens de laag gesmoorde prei toe. Leg hier dakpansgewijs de zoete aardappel overheen. Giet vervolgens de verwarmde amandelmelk hierover en verdeel de rest van de Parmezaanse kaas er overheen.
Stap 7
Bak de ovenschotel af in ongeveer 25 minuten of tot de zoete aardappel gaar is.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier