Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Orzo salade met halloumi en nectarine

Orzo salade met halloumi en nectarine

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr orzo
  • 2 nectarine
  • 150 gr cherrytomaten
  • 0.5 komkommer
  • 40 gr veldsla
  • 225 gr halloumi
  • olie om in te bakken

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn azijn
  • 2 el pesto
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Het is weer maaltijdsalade tijd! Deze keer met een frisse orzo salade met halloumi en nectarine. De salade is fruitig, zoutig en lekker kruidig door de pesto.

Orzo salade met halloumi en nectatine

Halloumi is een heerlijk grillkaasje uit Cyprus, die je echt moet kennen. Het geeft een lekkere zoute smaak aan de salade en is het lekkerste wanneer deze warm geserveerd wordt, dan is de buitenkant knapperig en de binnenkant zacht van binnen. Ben je net zo gek op dit kaasje als dat ik ben? Bezoek dan de onderstaande recepten, om je nog meer te laten inspireren voor gerechten met halloumi. Zoals je ziet, het is een favoriet ingrediënt om in een salade te verwerken!

  1. Salade met nectarine, halloumi en quinoa
  2. Salade met tonijn en halloumi
  3. Bulgur salade met halloumi
  4. Salade met gegrilde halloumi en courgette
  5. BBQ haloumi met watermeloen salsa

Zomerse salades

Maaltijd salades in de zomer zijn geweldig. Naast dit recept zijn er natuurlijk vele andere recepten op Jaimy's Kitchen. Neem een kijkje tussen de vele andere recepten op de salade pagina. Salades kunnen altijd koud of lauwwarm gegeten worden, zijn heerlijk als avondmaaltijd of lunchgerecht. Maak altijd net een beetje extra dan kun je de volgende dag nog lunchen met restjes! 

Bevalt het recept? Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Zo kun je altijd met gemak de recepten terug vinden in jouw eigen account.

Bereiding

Stap 1

Kook de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet vervolgens af met koud water.

Stap 2

Maak in de tussentijd de dressing door olijfolie, witte wijn azijn, pesto en peper en zout te mengen in een kom. 

Stap 3

Snijd komkommer in partjes en de cherrytomaten in partjes. Snijd ook de nectarine in kleinere stukjes. Meng deze groenten door de orzo en maak aan met de dressing. Meng goed.

Stap 4

Snijd de halloumi in kleinere blokjes en verhit een beetje olie in een pan. Bak de halloumi goudbruin in een paar minuten. Verdeel de veldsla over de borden, serveer de orzo salade hier overheen. Maak af met de warme, gebakken blokjes halloumi.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades halloumi tomaat komkommer pasta sla diner pesto nectarines orzo

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴