Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

14 personen


Ingrediënten

  • 250 gr dadels
  • 250 ml havermelk
  • 120 ml espresso
  • 250 gr volkorenbloem
  • 50 gr plantaardige boter
  • 100 gr noten
  • 30 gr pompoenpitten
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 3 el water
  • 15 gr bakpoeder
  • een snuf zout

Ontbijtmuffins met koffie en noten

Bereidingstijd: 26 min

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Zet 120 ml espresso en laat afkoelen. Meng het gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water. Hak de noten grof en meng met de pompoenpitten. Smelt de plantaardige boter.

Stap 3

Neem een keukenmachine en meng de dadels met de havermelk en espresso tot een glad mengsel.

Stap 4

Meng in een andere kom bloem, een snuf zout en bakpoeder. Voeg hierbij ook de noten en pompoenpitten. Meng de droge ingrediënten met het dadel mengsel, de gesmolten boter en de papje van lijnzaad.

Stap 5

Verdeel dit mengsel over 12 muffin vormpjes en bak de muffins gaar in 16 minuten. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw