Sluiten
Ingredienten
14 personen
Ingrediënten
- 250 gr dadels
- 250 ml havermelk
- 120 ml espresso
- 250 gr volkorenbloem
- 50 gr plantaardige boter
- 100 gr noten
- 30 gr pompoenpitten
- 1 el gebroken lijnzaad
- 3 el water
- 15 gr bakpoeder
- een snuf zout
Ontbijtmuffins met koffie en noten
Bereidingstijd: 26 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Zet 120 ml espresso en laat afkoelen. Meng het gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water. Hak de noten grof en meng met de pompoenpitten. Smelt de plantaardige boter.
Stap 3
Neem een keukenmachine en meng de dadels met de havermelk en espresso tot een glad mengsel.
Stap 4
Meng in een andere kom bloem, een snuf zout en bakpoeder. Voeg hierbij ook de noten en pompoenpitten. Meng de droge ingrediënten met het dadel mengsel, de gesmolten boter en de papje van lijnzaad.
Stap 5
Verdeel dit mengsel over 12 muffin vormpjes en bak de muffins gaar in 16 minuten. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier